lines lines

"Mensen met een beperking ervaren heel wat drempels, ook binnen het verenigingsleven."

Over deze campagne

Over deze campagne

Mensen met een beperking ervaren heel wat drempels, ook binnen het verenigingsleven. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om zich aan te sluiten bij reguliere verenigingen. Met deze hoax-campagne wil Konekt de aandacht vestigen op dat probleem. We kennen zeker al enkele goede voorbeelden, maar we hopen dat meer en meer verenigingen in Vlaanderen een stap zullen zetten naar een inclusieve werking.

Wat verstaan wij onder…
Participatie zien wij als ‘een rol opnemen binnen de organisatie’. Dat verwijst niet alleen naar lidmaatschap van een vereniging, maar evengoed naar een logistieke rol, een bestuurdersrol, een begeleidende rol, …

Latten
We spreken van vaak onbewuste drempels die aanwezig zijn om als persoon met een beperking te participeren aan activiteiten in de samenleving. Dit filmpje (link) legt mooi uit wat latten precies zijn.


Partners
Medewerkers Campagne: Peter Baert, Peter Van den Broeck, Tinneke De Rijck, Ronny Bonne, Ilse De Loos (Katrinahof), Werner Vlyminck, Wilfried Houthoofd, Marcel D’haeseleer, Lukas Dehaen, Sarah Willems, Liam Prins & Sigrid De Roover (Speelplein Baobab), Tom Steensels & Noa (Judoclub Meeuwen-Gruitrode).

Met de medewerking van: FOS De Wouw, Het Gents Stroppentheater & Calypso Showband

Dit is een campagne van

Met de zeer gewaardeerde steun van